Naturalnie gazowana woda mineralna Perrier 

  • Wysoko gatunkowa, naturalnie gazowana woda mineralna Perrier ( bez dodatku CO2)
  • Podawana jest jako aperitif w najlepszych hotelach, restauracjach i kawiarniach na całym świecie.
  • We Francji „woda mineralna” oznacza wodę, która pochodzi z podziemnych złóż, jest bakteriologicznie zdrowa oraz jest butelkowana , tak jak jest wydobywana, bez żadnych dodatków.
  • Nie zawiera cukru, kofeiny i kalorii,
  • Zawiera tylko naturalny dwutlenek węgla zawarty w wodzie (7g / l).
  • Jest to woda o stabilnym składzie i właściwościach zdrowotnych
  • Jest ona certyfikowana przez francuską Akademię Medyczną oraz Ministerstwo Zdrowia.

Perrier Woda Naturalna

Dzisiaj jest to ceniona i ekskluzywna woda mineralna, kojarzona z luksusem, doskonałym smakiem i zdrowiem. Kultowa już szklana, zielona butelka przywodzi na myśl elegancję, szyk i klasę. Nic więc dziwnego, że to właśnie ta marka jest najbardziej znana na świecie w swojej branży.

Pod presją?

Jak już wiadomo, źródło Perrier znajduje się w Vergèze we Francji. Głęboko pod ziemią żywiołowa, naturalna woda mineralna ochładza się w drodze na szczyt, gdzie następnie zostaje przelana do kultowej już zielonej butelki. Płynąca z głębi Ziemi woda jest pełna mikroelementów i w stu procentach naturalna – to właśnie sprawia, że posiada nie tylko orzeźwiające, ale przede wszystkim prozdrowotne właściwości, które stanowią bardzo ważną część dziedzictwa doktora Perriera.

Perrier to orzeźwiający i świeży smak oraz naturalne acz delikatne bąbelki (tylko naturalnie występujący dwutlenek węgla!), w związku z czym wodę podaje się w temperaturze pokojowej jako aperitif. Jest ona zalecana dla diety ubogiej w sód, świetnie wspomaga trawienie oraz pobudza apetyt.

O przyjaźni brytyjsko – francuskiej, czyli ojcowie Perriera

Kiedy Sir John Harmsworth miał 27 lat, był w trakcie nauki francuskiego w pobliżu Les Bouillens. To właśnie wtedy poznał przypadkiem doktora Louisa Perriera – miejscowego lekarza, który w 1898 roku kupił źródło w pobliskim Vergèze, zachwycony właściwościami tamtejszej wody.

Niemniej Dr Perrier bardzo potrzebował w tamtym momencie nowych inwestycji, w związku z czym zdecydował się pokazać źródło nowemu znajomemu i zaproponować mu współpracę. Niedługo potem Sir John kupił źródło od właściciela i poświęcając się mu w pełni postanowił zamknąć spa i skupić się tym samym jedynie na butelkowaniu wody. Zmienił również nazwę inwestycji na Source Perrier i niezwykle przyczynił się do rozpowszechnienia wody zarówno w Wielkiej Brytanii jak i Francji.

Woda Perrier podbija serca francuzów i brytyjczyków

Nie minęło wiele czasu, jak pełna naturalnych bąbelków woda urzekła Anglię i tym samym stała się symbolem francusko – brytyjskiej jedności. Uwieńczeniem jego sukcesów był z pewnością rok 1908, kiedy to podczas wystawy francusko – brytyjskiej PERRIER wygrał Grand Prix des Eaux Minérales Vente de l’Année, a sprzedaż osiągnęła 5 milionów butelek w Wielkiej Brytanii i jej koloniach. Jak miało się wkrótce okazać, był to zaledwie wstęp do międzynarodowego sukcesu jaki miał stać się udziałem tej wody.

Pełen bąbelków Perrier już wkrótce stał się synonimem elegancji, radości i świętowania. Na tę chwilę woda jest znana, lubiana i sprzedawana aż w 140 krajach, a w ciągu zaledwie jednego roku sprzedaje się około miliarda butelek.